Akár családi kedvencnek akár sportolásra akár munkakutyának szándékozunk nevelni kedvencünket, mindenképp szükség van bizonyos alapvető viselkedési normák betartására és a jó kutya-gazda kapcsolat kialakítására. A kutyák életének és viselkedésének leginkább meghatározó szakasza a kölyök kor. 

Ebben az időszakban tapasztalt élmények,  szinte kitörölhetetlenül bevésődnek. Ezek a bevésődések határozzák meg később az emberekhez, más kutyákhoz, a világhoz való viszonyukat és viselkedésüket. Fontos tehát, hogy már ekkor tudatosan álljunk a kutyanevelés izgalmas kihívásai elé.

 

 

Miért ajánljuk a kutyaovit?

1. Kedvencünk elsajátíthatja a fajtársaival és az emberekkel való elfogadható kommunikáció alapjait.

2. Megtanulnak kommunikálni,  tanulni, játszani más kutyákkal és emberekkel egyaránt.

3. Megismerkedünk a klikker képzés alapjaival.

4. Megtanulhatjuk a kutyával  kapcsolatos tartási, táplálási, egészségügyi és végül de nem utolsó sorban a társadalmi és etikai normákat.

5. Valamint a gazdik is elindulhatnak a jó vezetővé válás útján.

6. Nagy hangsúlyt fektetünk az ingerekhez szoktatásra és a megfelelő kötődés kialakítására, mely nagyban megkönnyíti a társadalomba való beilleszkedést.

 

 A tanfolyami foglalkozások tapasztalatai szerint, lényegesen gyorsabban haladnak a tanulással azok a kutya gazda párosok akik már az oviban megkezdték az alapozást.