Klubunkban már 2004 óta folyamatosan van agility oktatás. Rengeteg versenyen képviselték színeinket párosaink. Nagy hangsúlyt fektetünk a gazdák és kutyáik kapcsolatára, mivel erre alapul az agility.

Edzéseink több csoportban, vidám hangulatban, edző felügyelete alatt zajlanak.

A szó jelentése ügyesség, gyorsaság.  Eredetileg a lovas díjugratás mintájára alakult ki, és versenyek számok közötti szórakoztató bemutató volt, majd elég hamar külön sporttá nőtte ki magát. Kitalálója Peter Meanwell volt, de akkor még csak 8-as alakú pályát kellett minél gyorsabban teljesíteni.

 

Versenyeken a pályát egy meghívott bíró rakja ki, melyet már korábban kitalált. A versenyzőknek 8 perc pályabejárás áll rendelkezésre, mely idő alatt kutya nélkül bemehetnek a pályára memorizálni a sorrendet, íveket, hol kell helyezkedni. Ezután a rajtlistában meghatározott sorrendben lefutják a pályát. Cél, hogy leggyorsabban és hibátlanul teljesítsük a pályát.

Legnagyobb versenyek itthon és külföldön az Agility Országos Bajnokság, Télikupa sorozatok, Európa open, Agility világbajnokság, IMCA (Keverék világbajnokság)

 

 

Ezt a sportot bármilyen kutyával el lehet kezdeni, aki egy kicsit is motiválható, akár kajával, akár labdával, játékkal. Az agilityben mindenki megtalálhatja a kutyája szintjének megfelelő kihívásokat, célokat. Lehet a versenyzés a cél, vagy kapcsolatépítés, esetleg felesleges energiák levezetése, vagy akár csak jó hétvégi közös kikapcsolódás.

Egy rövid videót láthattok agility csapatunkról, edzés közben a klub youtube csatornáján. Teljesség igénye nélkül, mert nem minden agilitys csapattag van rajta. Megtekintés ITT!

Ha megtetszett ez a sport vagy kérdésed lenne, akkor nyugodtan vedd fel velünk a kapcsolatot az elérhetőségek egyikén.